perjantai 24. heinäkuuta 2015

Ljubljana, ihana pieni kaupunki!

Täällä on lämmintä, aurinko paistaa ja vettä ei sad... Ja sitten törmäsin hassuun aukioo johon oli tehty sadetta! Talojen väliin oli viritetty vesiletkut joista "satoi" vettä. Vieressä oli ilmoitus kaupungin erityäin paikallisesta säätilanteesta, kehotettiin jopa kaivamaan sateenvarjo esille. En kaivanut. Sen sijaan nautin viilentävästä tihkusta :)

Ensin majoitus ulkoa päin: Huoneeni on tuolla ylhäällä, siinä missä kaihtimet ovet suljettuina. Sisäpihalle kuljetaan mustasta ovesta, ravintolapöytien takaa.




Heräsin aamulla aikaisin ja lähdin kauppahalliin ostamaan aamiaista. Juuston myyjä vähän pyöräytti silmiään kun pyysin juustoa yhdelle leivälle. Sämpylä oli hallista (tuoretta, täysspelttiä), nektariinit viereiseltä totilta, ja pieni herkku hallista. Oli herkkua! Juuston määrästä voi päätellä että nälkä lähti, joten hedelmät säästyivät lounaaksi


Aamiaisen jälkeen kävelin joen vartta ja ihastelin melkein kaikkea. Alimmassa kuvassa sitä sadetta ;)












Kävelin vähän lisää kaupungilka ja kävinmyös pikaisesti tarkastamassa että linnassa on kaikki hyvin.








Päivälevon jälkeen suuntasin kohti Tivolia ja sen puistoa. Matkalla silmiin osuin kaunis vamha rakennus. Ihmettelin sen ympärillä seisovia vartijoita, kunnes huomasin sen olevan Yhdysvaltain lähetystö. Kertokaahan joku onko Ameriikassa sattunut jotain vai oliko ihan paikallinen tilanne kun siellä oli lippu puolitangossa? En uskaltanut ottaa kuvaa rakennuksesta. Tässä sen sijaan paikallinen näkemys Tivolista :D



Jatkoin patkointia Tivolin linnan/palatsin/mikäisorakennusseonkaan takana olevaan metsään. Siellä oli mukavan rauhallista.




Tuon jälkeen palkitsin itseni jäätelötötteröllä. Pikaisen virkistäytymisen jälkeen suuntasin alakerran ravintolaan, koska kuvan mukainen annos jäi mieleen eilisestä ruokalistan selaamisesta. Oli todella herkullista!


Päätin vielä kävellä vähän ennen huoneeseen vetäytymistä. Joen toisella puolella törmäsin katuruokaparatiisiin. Jospa nuo teltat olisivat tuolla vielä parin viikon kuluttua... Olisi kiva kokeilla jotain monista vaihtoehdoista.



Ai niin, päivälämpötilat reilusti yli 30°, illalla ravintolan pöydässäkin vielä 28°. Me like!

1 kommentti:

  1. Ihanalta näyttää ja kuulostaa! Joitain tuttuja paikkojakin näkyy, varsinkin se sateinen auki on jäänyt mieleen. Toivottavasti ruokakojut ovat siellä vielä palateessasi.

    VastaaPoista