keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Riva del Garda - Grosslockner - Schönau ma Königssee (27.7.)

Heräsin taas aikaisin että ehdin cähän ihmetellä matkan varrella. Italian puolella matka oli yhtä alamäkeä. Siis oikeasti. Aloin katsoa kilometrimittaria siinä vaiheeasa kun oli tullut alaspäin ikuisuudelta tuntuvan ajan. Olin toki varautunut piitkiin nousuihin ja laskuihin, mutta tämä tuntui io tosi pitkältä. Se pätkä minkä mittarista katsoin oli 36km, mitä lienee ollut oikeasti.

Italiasta vaihdoin Itävallaan puolelle. Olin päättänyt etukäteen että ajan selaista vuoristoreittiä jolta pääsen ihastelemaan Gosslockneria. Se kohoaa 3xxx metrin korkeuteen ja sen huippua peittää jäätikkö. Ajoin siis vastapäiselle vuorenrinteelle ja tein pienen vaelluksen. Valitettavasti Grosslocknerin huippu piilotteli sitkeästi pilven suojassa. Pysähdys oli silti kannattava. Tässä kuvia:

















Matka jatkui kohti määrän päätä. Tässä vielä pari kuvaa reitin varrelta:






Tuo viimeisen kuvan kysymys oli ihan aiheellinen. Vaikka laskua ei ollut matkassa niin paljon kuin Italian puolella, niin korkeuserossa sitä oli senkin edestä. Jarruttaa sai koko matkan alas, ja tien kaltevuus oli usein luokkaa 10%, välillä jopa 12%.

Tässä vielä kuvat Schönau am Königsseen huoneestani sekä näkymä parvekkelta:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti