lauantai 1. elokuuta 2015

Schneibsteinin huiputus ja pulahdus Königsseessä

Tänään on viimeinen päivä tässä kohteessa. Onneksi sää oli suosiollinen ja pystyin huiputtamaan Schneibsteinin kirkkaassa säässä. Vuori on 2276m korkea. Käytin hyväkseni Jennerbahnin apua tänäänkin. Reitti Schneibteinille on helpompi kuin Hohes Brettille. Näkymät huipulta olivat kerrassaan mahtavat, tuntui kuin olisi seissyt maailman katolla. Koin tämän muutama vuosi sitten Naudersissa Itävallassa. Tämä on se tunne miksi halusin vuorille. Katsokaa ja kuvitelkaa itsenne tuonne:







Ensimmäisen kuvan laakso on Itävallan puolella, suurinpiirtein Salzburgin suunnalla.

Toisessa kuvassa on Watzmann, Königsseen ympäristön korkein vuori, 2713m. Sinne pääsee vain oikeanlaisilla varusteilla. Tällainen noviisi olisi tarvinnut mukaansa muös oppaan.

Seuraavassa kuvassa on maisema itään.

Kolmanneksi alimmassa kuvassa näkyy kaukana ensisilmäykseltä melko tasainen vuori, joka sekin on Itävallassa. Melko keskellä kuvaa erottuu kaksi pientä huippua. Ne ovat lähes 3000m korkeudessa. Vasemmanpuoleisen nyppylän aivan huipulla sijaitsee vaeltajia varten maja jossa on 100 vuodepaikkaa. Tämän ymmärtää hyvin koska matka sinne kestää kuusi tuntia. 

Jos toiseksi alinta kuvaa zoomaa riittävästi, voi keksellä kuvaa nähdä suuren lumihuippuisen vuoren. Se on Grosslockner, se jonka huippua en nähnyt kun ajelin tänne ja pysähdyin varta vasten katsomaan. Näin sen sentään, vaikkakin kilometeien päästä.

Seuraavassa kuvassa on teksti Schneibsteinin vuorikirjan kannesta. Monen vuoren huipulla on laatikko, jossa on kirja ja kynä. Kirjaan voi laittaa puumerkkinsä sekä pienen tekstin, mikäli haluaa. Tämä kirja oli vaihdettu tänään. Teksti olisi ollut varsin osuva Hohes Brettillä, mutta miksei se sovi vuorelle kuin vuorelle:



Tässä vielä kuva jossa näkyy Jenner vasemmalla ja Hohes Brett oikealla. Keskellä alhaalla on retkeilymaja jonka ohitin molemmille vuorille noustessani:


Kun pääsin takaisin alas Königsseehen, tapasin Heidin ja hänen ystävänsä. Istuimme hetken ravintolassa. Sen jälkeen kävin Königsseessä uimassa ja otin vielä kuvia kylältä:












Kohta lähdetään porukalla syömään. Huomenna suuntaamme Heidin kanssa Zagrebiin.

1 kommentti:

  1. Tuolla vuoren huipulla kyllä tuntee itsensä varsin pieneksi. Hulppeat ovat maisemat, tyttöseni <3.

    VastaaPoista