tiistai 4. elokuuta 2015

Zagreb (3.8.)

Nukuttiin aamulla pitkään, mikä teki tosk hyvää. Käytiin hakemassa lähikaupasta aamiaistarvikkeita ja syötiin yksinkertainen aamiainen huoneessa. Sen jälkeen lähdettiin shoppailemaan. Shoppailun jälkeen kuljimme omia teitämme katselemassa kaupunkia.




Kävelin vanhaan kapunkiin ihailemaan rakennuksia. Ensimmäisenä vastaan tuli valtva ja upea kirkko. En päässyt sisään katsomaan koska en ollut pukeutunut riittävän sivellisesti. Olkaimeton toppi ja juoksuhame olivat siihen liian syntiset, joten jatkoin matkaa. Kuljin puistoissa ja kujilla. Uskomatonta mikä määrä erilaisia kahviloita, ravintoloita ja baareja! Niitä on rivissä monella kadulla. Kävin syömässä palan sitruunatorttua suloisimmassa kahvilassa mitä olen vähään aikaan nähnyt.


















Kävin myös museossa nimeltä Museum of Broken Relationships. Se oli näyttely erilaisista esineistä, jotka muistuttivat ihmisiä päättyneistä ihmissuhteista. Jokaiseen esineeseen oli liitetty tarina. Esineitä oli eri puolilta maailmaa. Suurin osa kertoi erilaisista päättyneistä parisuhteista. Zagrebissa osa tarinoista liittyi arvatenkin sotaan. Mukana oli myös mm. kirje itsemurhan tehneeltä läheiseltä sekä perheensä jättäneen äidin ainoa syntymäpäivälahja lapselleen. Alla oleva kuva on huoneistomme matosta, mutta sopii hyvin tähän.



Illalla käytiin syömässä samassa ravintolassa kuin edellisenä iltana. Sama ihastuttava tarjoilija oli taas vuorossa. Tuntui kuin olisimme saaneet prinsessakohtelun :) Ei mitään ylimääräistä pokkurointia, vaan sujuvaa ja sulavaa hienostunutta käyttäytymistä, ystävällinen ehdotus annoksen ja viinin valinnassa, silloin tällöin varmistus että kaikki on hyvin. Ja tämä kaikki niin että syntyi vaikutelma kuin olisimme juuri ne asiakkaat jotka saavat paikan kannattamaan, ja kuin työ ei tuntuisi tarjoilijasta työltä. Ruoka ei ollut reissun parasta, mutta silti maistuvaa. Illan jälkeen oli hyvä mieli :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti