lauantai 8. elokuuta 2015

Split (5.8.)

Meillä molemmilla meni tämän vuorokauden puolelle ennen kuin olo rauhoittui ja uni tuli. Nukuimme molemmat silti hyvin. Aamulla pakkasimme laukut ja ryhdyi sanakirja.org:n avulla selvittämään miten selitän tilanteen majapaikan isännälle ja emännälle. Laitoin listalle sanoja peräkanaa, kuten lähteä, muualle, tulla, meidän, huone, me, poissa, nukkua, ovi, auki, vieras, mies, sohva, ei, hyvä, kuitti, maksu jne. Isäntä ymmärsi mistä kiikasti, emäntä ei oikein ollut samalla aaltopituudella. Isäntä pahoitteli tilannetta moneen kertaan, sanoi kahdesti että oli sanonut ettei huone ole hyvä.

Siinä pakatessa alkuperäinen vuokraisäntä soitti. Hänhän tosiaan edellisenä iltana lupasi meille hyvän huoneen keskustasta. Nyt hän ehdotti alkuperäistä majoitusta, koska on kansallispäivän aatto ja liikkeellä on paljon ihmisiä. Siksi pysäköintiä voi olla vaikea löytää. Tuossa kohti nyppi sen verran kovasti etten suostunut. Vastaus oli "no problem". Siis mitä ihmettä, asia joka äsken oli ongelma ei olekaan ongelma. Hyvä niin. Ajoimme auton kyseisen osoitteen vieressä olevaan maksulliseen parkkiin ja menimme aamupalalle pienelle kioskille. Heidi tilasi ensin. Kun tilasin omaani, sanoi myyjä että olisi pitänyt tilata samalla. Siinä vaiheessa napsahti, ja tietyy viattomalle ihmiselle. Totesin että jos ei sovi niin annetaan olla. Onneksi rouva selitti tarkoittaneensa että jos olisimme tilanneet yhtäaikaa, olisimme saaneet annoksemme yhtäaikaa lämpiminä. Pahoittelin napsahdustani ja kerroin että alku Splitissä on ollut kurja. Hieman myöhemmin rouva tuli juttelemaan ja kysymään mitä meille on käynyt. Selitimme tilanteen. Rouva oli kovin pahoillaan siitä etteivät kaikki huoneisen vuokraajat arvosta turisteja, haluavat vaan rahat eikä muula ole väliä. Hän sanoi että jos ongelmat jatkuvat, hän auttaa meitä selvittämään ne ja etsii meille majoituksen. Tässä vaiheessa itku oli lähellä, mutta pelkästään ihmisen hyvyyden takia. Kiitimme kauniisti ja lupasimme ottaa tarvittaessa yhteytyä.

Uusi huoneemme oli siisti ja ihana. Ja ilmastoitu. Meille järjestyi maksuton pysäköinti ja isäntä maksoi sen ajan minkä auto oli ollut maksullisessa parkissa. Hän jopa tarjosi meille jäätelöt. Majoituksen suhteen kaikki siis päätyi hyvin :)



Kello oli yli puolen päivän ennen kuin pääsimme toteuttamaan päivän ohjelmaa, rannalla löhöilyä. Suunnistin rannalle hyvin vähän kaupunkia kierrelle. Tiiviin reissaamisen jälkeen rentoutuminen teki todella hyvää. Vesi oli lämmintä, aurinko vielä lämpimämpi. Uimassa tuli käytyä päivän aikana ainakin viisi kertaa.








Illalla kävimme syömässä vanhassa kaupungissa ihanassa pienessä ravintolassa. Koska halusimme molemmat kalaa, suositteli tarjoilija meille jaettavaa kalalautasta. Siinä oli vaikka mitä herkkuja: kahta vaaleaa kalaa, pieniä mustekaloja, jättikatkarapuja, simpukoita... Hyvää oli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti